Home –  Robert's blogg – Kompromisser för familjefridens skull

Kompromisser för familjefridens skull

Trots att jag försöker leva ett någorlunda sunt och aktivt liv så finns det vissa ”kompromisser” som jag gör. Har man familj så måste man helt enkelt göra det, det går helt enkelt inte att tvinga barnen att vara sportiga, aktiva och sunda hela tiden. Men å andra sida, de uppoffringar jag gör är ingenting som jag har några problem med. Äta pizza då och då, inte träna hela tiden och så vidare. Det går visst att leva enbart på sund och näringsrik mat, men det är ju inte alltid så roligt. Ibland så måste man helt enkelt unna sig någonting extra, och en av de saker som min familj ”tvingar” i mig är rostat bröd. Vit rostat bröd är kanske inte superonyttigt, men egentligen skulle man ju bara äta mörkt fullkornsbröd (vilket jag äter en hel del av). Det skulle dock bli rätt så… tråkigt i längden.

Stor brödrost till stor familj

Breville Brödrost

Nya brödrosten från Breville!

Ett av problemen med rostat bröd när man är fler än två är att det kan tå himskans mycket tid att rosta. Två skivor i taget är helt enkelt för långsamt, det är alltid någon eller några som får sitta där och vänta lite otåligt. En stor brödrost är helt enkelt ett måste, en fyra eller sex-skivors åtminstone. Det är vad vi nyligen har investerat i, så att frukostarna på lördagar och söndagar ska bli lite mindre stökiga, en riktig Breville för fyra skivor. Billig, men väldigt bra är vårt omdöme redan efter två veckor. En enda möjlig liten nackdel är att vi alla måste få brödet rostat på samma vis, men det har vi lyckats lösa. Vi har ju fortfarande kvar vår gamla tvåskivors, så vi kan använda båda tillsammans. De av oss som gillar mer lättrostat (vilket mest är jag…) får använda tvåskivorsbrödrosten, medan övriga familjen använder den nya.

Brödrost & träning
Rostat bröd kan också bidra till hälsan är någonting som jag upptäckt tack vare en video på YouTube. Lassi Karonen är en roddare, och en av de bästa i Sverige. Han visar i klippet att han har uthållighet och kan cykla också. Men har han tillräckligt med uthållighet för att ge ström åt en brödrost så att den kan rosta en skiva bröd? Klippet illustrerar hur mycket energi som våra brödrostar faktiskt behöver för att rosta bröd på ett bra sätt. Riktigt tankeväckande faktiskt! Tror du att du har uthållighet nog för att rosta en skiva bröd?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *