Home –  Robert's blogg – Livspusslet är långt ifrån lätt

Livspusslet är långt ifrån lätt

livspussletNär man skaffar barn så blir helt plötsligt tiden någonting annat än den tidigare varit. Jag kommer knappt ens ihåg vad jag gjorde med min fritid innan jag fick barn, och att jag inte utnyttjade den tiden på ett bättre sätt är för mig en gåta. Det jag föreställer mig är att jag spenderade mycket tid med att göra just ingenting alls. Idag är det en helt annorlunda situation. Från att ha varit en studerande singelkille är jag idag en tvåbarnspappa med jobb. Det betyder att det egentligen inte finns tid att hämta i vardagen, och saker och ting krockar nästan jämt.

Det är i det här läget som man som förälder lär sig kompromissa och framför allt brukar det handla om att man kompromissar bort sig själv och alltid sätter barnen först. Därför kan det i det läget vara ganska skönt att ha ett jobb, en fast punkt med satta tider, som man kan luta sig tillbaka på och veta är säkert och tryggt. Där får, och ska, man fokusera på sig själv och jobbet och försöka hålla privatlivet borta så gott det går. Men det är inte alla gånger det går heller, för med barn så kan man räkna med att det är lämningar och hämtningar och att det dessutom kommer att bli en hel del vabbande i perioder. Det är med andra ord en rejäl utmaning att vara förälder och få livets pussel att gå ihop.

Men man gör alltid det bästa man kan, och man är inte mer än människa. Det är okej att det inte alltid går som man har tänkt sig, och ibland behöver man bara leva i nuet och tackla dagen som det kommer. Det är ibland så att det är det enda man kan göra och det är faktiskt gott nog många gånger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *